Quantcast

Σέριε Α 2023/24: Οι 5 κορυφαίοι παίκτες του 2024

Πηγή: Pexels

Πηγή: Pexels

Όταν μιλάμε για κορυφαίο ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την Σέριε Α. Αυτή η σεζόν πρόκειται να είναι μία από τις καλύτερες, γεμάτη συναρπαστικούς αγώνες.

Το αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου λάμπει φωτεινότερα από ποτέ, εμπνέοντας πάθος σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν πρόκειται για μία απλή ποδοσφαιρική σεζον. Διαμορφώνει τις τάσεις και εξελίξεις του αθλήματος, και συνεχίζει να εμπνέει γενιές οπαδών και αθλητών. Οι αγαπημένοι μας κλασικοί γίγαντες, όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, και η Ίντερ, είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τον τίτλο.

Οι κορυφαίοι παίκτες τις σεζον

Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο θρύλους και τιτάνες, τους οποίους δεν γίνεται να ξεχάσει κανείς. Φέτος έχουμε για άλλη μία φορά κορυφαίους ποδοσφαιριστές που μας έχουν κάνει εντύπωση. Ξεχωρίζουν για διάφορους λόγους, είτε την ακρίβεια των σουτ τους, είτε τα γκολ και τα ασίστ, ή για τη γενική τους επίδραση στις ομάδες τους. Πάρτε για παράδειγμα τον αρχηγό της Ίντερ Μιλάνο, Λαουτάρο Μαρτίνες. Δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα του είναι πρώτη στη κατάταξη πρωτάθλημα ιταλίας. Με εντυπωσιακά 23 γκολ και εξαιρετική ακρίβεια σουτ στο 61%, έχει γίνει λέμε ένας αληθινός μηχανοκίνητος σκόρερ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντούσαν Βλάχοβιτς της Γιουβέντους. Παρά την ελαφρώς χαμηλότερη ακρίβεια σουτ στα 47%, τα 16 γκολ του ήταν κρίσιμα για την ομάδα στην πορεία της προς την κορυφή. Δεν είναι μόνο οι σκόρερ όμως που πρέπει να κρατάμε στο μάτι. Ο Ολιβιέ Ζιρού της Μίλαν, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην λίστα μας. Με 8 ασίστ και μια εντυπωσιακή ακρίβεια πάσας στο 70%, έχει συμβάλλει αρκετά στην επίθεση της Μίλαν.

Ας μην ξεχάσουμε τον επιθετικό της Νάπολι, Βίκτορ Οσιμέν, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει 13 εντυπωσιακά γκολ, και απέδειξε μια εντυπωσιακή ακρίβεια σουτ στα 59%. Τελευταίος αλλά εξίσου σημαντικός στην κατάταξη μας, είναι ο επιθετικός της Τζένοα, Άλμπερτ Γκούντμουντσον. 13 γκολ κατάφερε επίσης να σκοράρει ο ισλανδός ποδοσφαιριστής. Αν και η ακρίβεια του είναι χαμηλότερη από 50%, η ικανότητα του να δημιουργεί δρόμους προς τα δίχτυα, έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη για τη Τζένοα.

Προφίλ και πιθανόν μέλλον παικτών

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικοί είναι οι παραπάνω παίκτες, ας αναλύσουμε τα προφιλ τους. Ξεκινώντας με τον κορυφαίο επιθετικό Μαρτίνες, δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερο σκόρερ στις άλλες ομάδες. Ο αργεντινός παίκτης, γεννημένος το 1997, έχει καταφέρει πολλά στην καριέρα του, με την αγοραία αξία του να φτάνει τα 110 εκατομμύρια. Όχι μόνο είναι σημαντικό μέλος της Ίντερ, έχει την Nike σαν σπόνσορα, αλλά έχει και μεγάλη επιρροή στα σόσιαλ μίντια, με τον Instagram του να έχει πάνω από 10 εκατομμύρια ακόλουθους. Το μέλλον του είναι σίγουρα φωτεινό αν παραμείνει στην ομάδα του, και η αξία σίγουρα θα δει άνοδο.

Ας συνεχίσουμε με τον σέρβο επιθετικό, και ένα από τα πιο καυτά ονόματα και φέτος. Γεννημένος το 2000, είναι μόνο 24 χρονών και έχει ελκύσει την ποδοσφαιρική ελίτ. Αν και είναι για την ώρα μέλος της Γιουβέντους, δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει. Η αγοραία αξία του ήταν στην κορυφή πέρσι στα 85 εκατομμύρια, αλλά τέλη χρόνου είχε κατέβει. Τώρα ξαναβλέπουμε άνοδο, στα 65 εκατομμύρια, η οποία σίγουρα θα συνεχιστεί, χάρης της καταπληκτικής του απόδοσης.

Τα καλύτερα του χρόνια ήταν με την Άρσεναλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολιβιέ Ζιρού είναι κάποιος που πρέπει να αγνοηθεί. Η αξία του έχει σταδιακή άνοδο, και φτάνει τα 4 εκατομμύρια. Αν και μπορεί να μην φαίνεται μεγάλο ποσό σε σχέση με τους άλλους παίκτες, είναι ήδη 37 χρονών, και ένας από τους καλύτερους παίκτες της ηλικίας του. Ο Ολιβιέ είχε επίσης πει ότι δεν θα τον πείραζε να τερμάτιζε την καριέρα του με την Μίλαν, αλλά ίσως να συνέχιζε να παίζει ακόμα για τη Γαλλία. Με άλλα λόγια, αυτή μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά του Ολιβιέ με τους γείτονές μας.

Συνεχίζοντας με τον 29χρονο Νιγηριανό ποδοσφαιριστή, Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος είναι ένα σημαντικό μέλος της επιθετικής δύναμης της Νάπολι. Αν και κοντεύει τα τριάντα, η αξία του όλο και αυξάνεται. Αυτή την στιγμή είναι στα εντυπωσιακά 110 εκατομμύρια. Συμμετείχε στο 32% των γκολ, και τις περισσότερες φορές ήταν μέρος της αρχικής ενδεκάδας.

Από τότε που έγινε μέλος της Τζένοα, ο Ισλανδός Γκούντμουντσον έχει επίσης παρατηρήσει μεγάλη άνοδο στην αγοραία αξία του. Πριν ηταν στα 3 εκατομμύρια, αλλά τώρα έχει φτάσει τα 22. Είναι σχεδόν πάντα μέλος της αρχικής ενδεκάδας, και έχει σκοράρει ήδη τόσα γκολ για την Τζένοα. Το μέλλος του είναι λαμπρό, αφού επιτέλους μπόρεσε να απλώσει τα φτερά του.

Προσελκύοντας το ενδιαφέρον των στοιχηματιστών και οπαδών

Οι επιδόσεις των παικτών στη Σέριε Α έχουν μεγάλη επίδραση στις αθλητικές στοιχηματικές αγορές και προσελκύουν το ενδιαφέρον των στοιχηματιστών, και όχι μόνο. Δημιουργούν συζητήσεις στα αθλητικά φόρουμ και στα κοινωνικά δίκτυα, με τους οπαδούς να ενθουσιάζονται με κάθε τους νίκη. Οι παίκτες με την κορυφαία απόδοση, όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς, γίνονται συχνά αντικείμενο στοιχημάτων για το ποιος θα σκοράρει περισσότερα γκολ σε μία συγκεκριμένη αγωνιστική, ή ακόμα και για τον τελικό σκόρ του αγώνα. Δεν είναι μόνο οι σκόρερ αυτοί που ενδιαφέρουν τους στοιχηματιστές, αλλά επίσης τα ασιστ, ποια ομάδα θα κερδίσει, και πολλά άλλα. Αλλά, αν είναι μέλος της αρχικής ενδεκάδας κάποιος από τους κορυφαίους μας πέντε, κάνει να τους πάρετε υπόψη.

Πώς θα συνεχίσουν τις καριέρες τους; Σκοπεύουν κάποιοι ίσως να αποσυρθούν από το ποδόσφαιρο; Θα συνεχίσει η αξία των κορυφαίων να αυξάνεται; Ολά αυτά και πολλά άλλα σκέφτονται οι οπαδοί καθώς παρακολουθούν από κοντά κάθε αγώνα. Πολλοί θέλουν να δουν τον Ολιβιέ να λάμπει όπως τότε που ήταν ακόμα με την Άρσεναλ. Άλλοι θέλουν να δουν τι κρύβει το μέλλον για τον Γκούντμουντσον, και άλλοι απλώς θέλουν να απολαύσουν το πάθος και την αδρεναλίνη του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Μπορούμε εύκολα να δούμε την τεράστια επίδραση που έχουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της Σέριε Α στους οπαδούς και γενικά στον κόσμο του ποδοσφαίρου και τζόγου. Με την εκπληκτική τους απόδοση στο γήπεδο, οι παίκτες αυτοί συνεχίσουν να κερδίζουν την αγάπη και την προσοχή μας. Η δυναμική τους προσφορά στο πρωτάθλημα δημιουργεί μία συναρπαστική ατμόσφαιρα που καθιστά κάθε αγώνα ξεχωριστό. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα βγει στην κορυφή, και αυτό είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι του παιχνιδιού.