Quantcast

Ράμα: Η… ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. 

Διμερή θέματα δεν θα πρέπει να αποτελούν «εμπόδιο» στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισήμανε η εκπρόσωπός της Κομισιόν, αποφεύγοντας να πάρει θέση στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, που παραμένει προφυλακισμένος επί 12 μήνες.

«Σε σχέση με την Αλβανία και την Ελλάδα, δεν μπορούμε να παράσχουμε άλλα στοιχεία. Η θέση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρη. Παρακολουθούμε την υπόθεση και, ως γνωστόν, δεν σχολιάζουμε δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη. Για εμάς, τα διμερή θέματα δεν θα πρέπει να καθυστερούν τη διαδικασία διεύρυνσης», ανέφερε η Άνα Πισονέρο.

Από την πλευρά της Αθήνας καθίσταται σαφές, μέσω διπλωματικών κύκλων στον ΑΝΤ1, ότι «η Ε.Ε. είναι μία κοινότητα κρατών που βασίζεται στην Δημοκρατία, των σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κράτος Δικαίου. Αυτοί οι τρεις πυλώνες αποτελούν θεμελιώδη κριτήρια που πρέπει να τηρούν και να σέβονται απαρέγκλιτα όλες οι υπό ένταξη χώρες».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός από τη μεριά του εμφανίζεται αποφασισμένος να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, ανήμερα συμπλήρωσης ενός χρόνου από την σύλληψη Μπελέρη στη Χειμάρρα. Το ένα μετά το άλλο τα στάδια αρνούνται να φιλοξενήσουν την συγκέντρωση Ράμα, με την Αθήνα να απαντά ότι πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη κι ότι δεν είναι προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης.

 

«Έχει δικαίωμα να το κάνει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι και αυτή είναι μια επιλογή που, στην παρούσα συγκυρία, ενόψει και ευρωεκλογών, μάλλον περιττή μου φαίνεται», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για αν θα απαγορευτεί η συγκέντρωση Ράμα στην Αθήνα, είπε ότι, «όχι, δεν θα την απαγορεύσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι το οποίο έχουμε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να το διευκολύνουμε. Ούτε θα το απαγορεύσουμε ούτε θα το διευκολύνουμε».

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για την ασφάλεια της εκδήλωσης, ενώ η Αστυνομία θα μεριμνήσει για όλα τα απαραίτητα μέτρα.