Quantcast

Η υπερτροφή που ρίχνει το σάκχαρο και κάνει καλό στην καρδιά – Προστατεύει από διαβήτη και καρκίνο του παχέος εντέρου

Είναι ένα ψευδοδημητριακό, με καταγωγή από την Ανατολή. Ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες και τα τελευταία χρόνια καταναλώνεται στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Οι σπόροι του μοιάζουν με τους σπόρους των σιτηρών και έχουν υψηλή διατροφική αξία. Θεωρείται υπερτροφή γιατί είναι πλούσιο σε μέταλλα και περιέχει φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που κάνουν καλό στην καρδιά και μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από πολλά άλλα δημητριακά, όπως το κριθάρι, η βρώμη, το σιτάρι και η σίκαλη.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr